Leerlingenzorg
Onder zorg voor kinderen verstaan wij: het uitdragen van al die pedagogische principes en het treffen van al die didactische maatregelen, die leiden tot een zodanige inrichting van het onderwijs dat de kinderen een ononderbroken ontwikkelingsproces kunnen doorlopen. Door gebruik te maken van observaties en toetsen is de leerkracht in staat om aan te sluiten bij het ontwikkelingsniveau van het kind. De leerkracht stimuleert en begeleidt die ontwikkeling middels de aanwezige materialen, door het inzetten van methoden en door gebruik te maken van verschillende didactische werkvormen.
Ons onderwijs is erop gericht dat alle kinderen tot hun recht komen. Ondanks deze benadering kunnen er kinderen zijn die zich toch niet evenwichtig ontwikkelen. Voor deze kinderen zijn specifieke maatregelen nodig, die we samenvatten onder de term ‘extra zorg’.
Interne rapportage en registratie (leerlingvolgsysteem)
De gegevens van elke leerling worden opgeslagen in Parnassys. Het voordeel is dat nu alle kindgegevens overzichtelijk en geïntegreerd met ons leerlingvolgsysteem zijn samengevoegd. Verslagen van gesprekken met ouders, toetsgegevens, trendanalyses, absentenregistratie, groepsplannen, individuele handelingsplannen e.d. zijn toegankelijk voor bevoegde medewerkers. Het spreekt vanzelf dat de Wet op de privacy wordt gerespecteerd. In Parnassys worden de uitslagen van CITO-toetsen per kind vastgelegd van groep 1 tot en met groep 8. De afnamemomenten voor deze toetsen zijn vastgelegd in de toetskalender.
Gesprekscyclus
In de jaarkalender staan alle contactmomenten zoals startgesprekken en tien minuten gesprekken en reeds ingevuld. U wordt dan mondeling ingelicht over de vorderingen en gedragingen van uw kind. Twee keer per jaar, in januari en juni, wordt een schriftelijk verslag toegevoegd aan het rapportboek van uw kind. Voor het verslag van januari wordt u uitgenodigd voor een tienminutengesprek. Indien er sprake is van een duobaan, dan zijn beide leerkrachten in principe aanwezig. Voor het laatste rapport kunt u een gesprek aanvragen. Daarnaast is het altijd mogelijk om een afspraak te maken met de groepsleerkracht voor een gesprek na schooltijd.
Overgang groep 8 naar het voortgezet onderwijs
Na groep 8 maken de kinderen de overstap naar een school voor voortgezet onderwijs. Als het kind eenmaal van school is, blijft er contact met de scholen voor voortgezet onderwijs. Door deze contacten blijven wij de vorderingen van de kinderen ook op langere termijn volgen. Op deze manier zijn wij in staat om een zo vloeiend mogelijk overgang te bewerkstelligen.
In Utrecht is voor de overgang van primair naar voortgezet onderwijs een procedure ontwikkeld door het platform “Primair Onderwijs Voortgezet Onderwijs” (POVO). Hieraan neemt ook onze school deel. De POVO-procedure schrijft voor dat de kinderen eind groep 7 een voorlopig schooladvies krijgen. Het schooladvies wordt in een persoonlijk gesprek toegelicht. Voor de ouders van de leerlingen van groep 8 vindt er begin van het schooljaar een ouderavond plaats, waarin voorlichting gegeven wordt over deze POVO-procedure. Eind november krijgen de kinderen van groep 8 hun eerste rapport mee naar huis en spreken de leerkrachten van groep 8 zich uit over hun ervaringen met uw kind in de eerste maanden van groep 8. Indien noodzakelijk zullen bijstellingen van het voorlopig schooladvies met u worden doorgesproken.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de schoolgids.
© De Krullevaar
Laatste nieuws
Afronding schooljaar met plannen voor het nieuwe jaar 2022 – 20238 juli 2022 - 10:00
Wat hebben we weer een bewogen en toch mooi jaar achter de rug, dat we gelukkig met alle kinderen, leerkrachten en ouders fysiek in de school konden afronden. Zo aan het einde van het schooljaar maken we natuurlijk ook altijd de plannen voor het nieuwe schooljaar rond. Met de lessen uit het afgelopen jaar voor […]
Vacature bovenbouwleerkracht27 mei 2022 - 11:03
‘Verwondering is het begin van alle wijsheid’, aldus de Griekse wijsgeer Aristoteles én basisschool De Krullevaar in De Meern. Leren door vertrouwen, verbinden en verwonderen. Leren van en met elkaar. Vanaf schooljaar 2022-2023 zoeken wij een bovenbouwleerkracht (met uitzondering van groep 8) (1FTE) (Parttime is bespreekbaar) Het is een simpel sommetje: De 370 allerleukste […]
Nieuw lid MR22 april 2022 - 11:01
In april 2022 is een nieuw lid van de Medezeggenschapsraad gekozen. De meeste stemmen waren voor Lonneke Oudenhoven-Mulder. Hierbij stellen we haar aan u voor: Lonneke is mama van Lidewij (middenbouw groep 4), Peer (bovenbouw groep 7) en Pjotr (sinds dit schooljaar op het VO) · partner van Jakob · baasje van Joppe, voor vele […]