Aanmelden nieuwe leerling

Heel graag bieden wij als basisschool De Krullevaar een warm welkom aan alle nieuwe kinderen. Ouders die zich willen oriënteren op onze basisschool kunnen altijd een afspraak maken om een kijkje te komen nemen op onze school aan de Keerderberg 27 in de Meern. We geven graag een uitgebreide rondleiding door het gehele gebouw om een goede indruk te krijgen van het onderwijs en de manier waarop de kinderen en onze leerkrachten met elkaar omgaan.

Voor meer informatie of voor het maken van deze afspraak, mail naar info@dekrullevaar.nl of bel 030-6776147

Plaatsing van een kind op school

Onze school staat open voor alle kinderen, ongeacht cultuur en achtergrond. Wij nodigen geïnteresseerde ouders graag eerst uit voor een kennismaking met de school en een rondleiding door onze school in vol bedrijf. Hier worden de praktische zaken besproken en kunnen er vragen worden gesteld.

Per 1 oktober 2021 verloopt de aanmelding van kinderen voor de basisschool via de gemeente. De gemeente en schoolbesturen hebben een plan opgesteld dat bij moet dragen aan gelijke kansen voor ieder kind. Door deze verandering kunnen ouders niet meer direct hun kind aanmelden via een school zelf. U kunt uw kind aanmelden in het kwartaal dat uw kind 3 jaar oud wordt.

Dit betekent dat alle kinderen die ná 1 oktober 2018 geboren zijn, aangemeld moeten worden via deze nieuwe procedure. Dit geldt ook als u al een kind op De Krullevaar heeft. Broertjes en zusjes krijgen voorrang en dus een plek op De Krullevaar, maar moeten via de gemeente aangemeld worden om de plek te kunnen garanderen.

Hoe meldt u uw kind aan bij De Krullevaar?

In het kwartaal dat uw kind 3 jaar oud wordt vult u het aanmeldformulier in op de website naardebasisschool.utrecht.nl. U krijgt dan een bevestigingsmail van de gemeente Utrecht dat zij uw aanmelding ontvangen hebben. Twee weken na het sluiten van de aanmeldperiode krijgt u opnieuw een mail met daarin de plaatsingsbevestiging.

Mocht u meer informatie willen over het aanmelden op een basisschool in de gemeente Utrecht, dan kunt u terecht op de website van de gemeente.

Voor kleuters is er de gelegenheid om twee ochtenden te wennen. Beperkingen gelden voor de decembermaand, de laatste weken voor een zomervakantie of als de kleutergroepen helemaal vol zijn. Na zijn of haar vierde verjaardag wordt uw kind op De Krullevaar verwacht.

Tussentijdse inschrijving

Als een kind in de loop van het jaar wordt aangemeld, moet in het aanmeldingsgesprek duidelijk worden wat daarvan de reden is. De directeur besluit of didactisch onderzoek noodzakelijk is en er bestaat een mogelijkheid dat uw kind enkele dagen meedraait op onze school. In alle gevallen zal ook met de huidige school van het kind contact worden opgenomen. Plaatsing van het kind hangt af van de uitkomsten van het onderzoek, de proefplaatsing en de groepsgrootte. De directeur neemt het besluit en informeert de ouders.

Voor meer informatie rondom tussentijdse aanmelding verwijzen wij u graag naar de schoolgids.

Wilt u meer informatie en/of contact?

Heeft u interesse in onze school en wilt u een afspraak maken of meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch op nummer 030-6776147 of u kunt gebruik maken van onderstaand contactformulier, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Alvast dank voor uw interesse!

© De Krullevaar

Contactformulier

Bent u op een van de Open Dagen van De Krullevaar geweest?

5 + 1 = ?

© De Krullevaar

Laatste nieuws

  • Wat hebben we weer een bewogen en toch mooi jaar achter de rug, dat we gelukkig met alle kinderen, leerkrachten en ouders fysiek in de school konden afronden. Zo aan het einde van het schooljaar maken we natuurlijk ook altijd de plannen voor het nieuwe schooljaar rond. Met de lessen uit het afgelopen jaar voor […]

  • ‘Verwondering is het begin van alle wijsheid’, aldus de Griekse wijsgeer Aristoteles én basisschool De Krullevaar in De Meern. Leren door vertrouwen, verbinden en verwonderen.  Leren van en met elkaar. Vanaf schooljaar 2022-2023 zoeken wij een bovenbouwleerkracht (met uitzondering van groep 8) (1FTE) (Parttime is bespreekbaar)   Het is een simpel sommetje: De 370 allerleukste […]

  • In april 2022 is een nieuw lid van de Medezeggenschapsraad gekozen. De meeste stemmen waren voor Lonneke Oudenhoven-Mulder. Hierbij stellen we haar aan u voor:  Lonneke is mama van Lidewij (middenbouw groep 4), Peer (bovenbouw groep 7) en Pjotr (sinds dit schooljaar op het VO) · partner van Jakob · baasje van Joppe, voor vele […]

vertrouwen – verbinden – verwonderen

Basisschool De Krullevaar | De Meern
Basisschool De Krullevaar | De Meern
Basisschool De Krullevaar | De Meern
Basisschool De Krullevaar | De Meern
Basisschool De Krullevaar | De Meern