• Basisschool De Krullevaar | De Meern

Ons groene schoolplein

Al lang onze droom, maar binnenkort werkelijkheid…

Een aantal jaar geleden zijn we gestart met het realiseren van een groen schoolplein.  Vanaf 2021/2022 zijn wij, samen met een werkgroep vol enthousiaste ouders, aan de slag gegaan. Er is nu een concreet plan en we zijn bijna zo ver om ook écht te beginnen.

Afhankelijk van de vergunning start de aanleg medio februari 2024. De verwachting is dat het schoolplein dan in april 2024 klaar zal zijn.

Romeinse Limes

Onze school staat op bijzondere archeologische grond. Onder ons schoolplein liep vroeger de Romeinse Limes, de noordgrens van het Romeinse rijk. Daardoor is er archeologisch onderzoek nodig, extra vergunningen én ondersteuning tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Daarnaast is de bodem tijdens de bouw van de school opgehoogd met puin (REPAC). Dit puin ligt boven op de archeologische bodem. Dit puin moet eerst afgegraven worden voordat er gestart kan worden met de aanleg. Het onderzoek naar deze zaken zorgen voor de nodige vertraging.

Ontwerp

Samen met bureau RIS hebben wij een ontwerp gemaakt voor ons groene schoolplein. Dit schoolplein bestaat uit twee gedeelten, maar is toch één geheel. De ene kant is bedoeld voor de jongere kinderen. Dit gedeelte bestaat uit een zandbak, waterpomp, moestuinen en hoogte verschillen. Het andere gedeelte voor de oudere kinderen bestaat uit een vijvertje (omheind), een voetbalveld, een speeltoestel en hoogteverschillen. Het gehele schoolplein is rolstoeltoegankelijk. Er komt ook een arena waar de leerkrachten buitenlessen kunnen geven. Wat wij nu vooral misten op ons schoolplein, naast groen, waren schaduwplekken. Die proberen wij nu te creëren door het planten van bomen. Dit groene schoolplein wordt een plein voor onze leerlingen én de wijk! Ook na schooltijd blijft het schoolplein toegankelijk.

Klik hier voor een uitgebreid ontwerp.

Laatste nieuws

vertrouwen – verbinden – verwonderen

Basisschool De Krullevaar | De Meern
Basisschool De Krullevaar | De Meern
Basisschool De Krullevaar | De Meern
Basisschool De Krullevaar | De Meern
Basisschool De Krullevaar | De Meern