Een kijkje in groep 1-2b

In de klas beginnen we elke dag met een check-in. De hulpjes mogen dit samen doen: een van de hulpjes stelt de vragen en mag tellen, het andere hulpje schrijft op het bord hoeveel kinderen vandaag blij/neutraal/sip zijn. Het is fijn om de dag met de check-in te beginnen, want zo kunnen we samen kijken wat er nodig is om er een leuke schooldag van te maken! Ook bespreken we meteen wat we die dag dan gaan doen.

Op dit moment werken we in de klas over het thema herfst. We hebben al veel geleerd: we hebben herfstvruchten gesorteerd, geteld en hiervan een beeldgrafiek gemaakt. Ook hebben we de letter ‘h’ van herfst geleerd. De lokalen van onze bubbel komen dan ook steeds meer in herfstsferen.

Deze week hebben we veel samen gedaan in de bubbel. Zowel Juf Lineke als juf Saran heeft een keer bij ons voorgelezen en juf Saran en juf Yasmin hebben samen een les van Kanjertraining gegeven. Tijdens deze les konden we alle kinderen uit onze bubbel goed leren kennen. Dat was fijn, want tijdens de speelwerkmomenten spelen we veel samen!

Tijdens het spelenwerken vinden we de bouwhoek een van de leukste activiteiten. We bouwen hier grote bouwwerken. Dierentuinen, schansen, dolhoven en straten, wij bouwen het allemaal graag!

Als we niet aan het spelenwerken zijn, vinden we het leuk om buiten te spelen of te gymmen. Deze week hebben we tijdens het gymmen geoefend met balanceren en springen. Dit konden we al heel goed: we liepen razend snel over de banken en durfden van de hoogste kast te springen.

Juf Kai en juf Yasmin zijn trots dat we al zoveel geleerd hebben!