En toen…

De favoriete week van veel juffen op school komt er weer aan! De kinderenboekenweek. Het thema is en toen… en dat kan natuurlijk van alles zijn. We gaan terug in de tijd. We lezen spannende verhalen over ridders, verplaatsen ons in oorlogstijd of komen alles te weten over de Oudheid.

De kinderenboekenweek start op 30 september maar op 21 september ontvangen wij al een bijzondere gast! Kinderboekenschrijfster Tosca Menten zal onze school bezoeken. Haar kunnen jullie  o.a. kennen van de boeken van Dummie de Mummie en juffrouw Pots. Daarnaast heeft ze dit jaar ook de tekst voor het kinderboekenweek lied geschreven.

Tosca Menten signeert graag de boeken van de kinderen. Belangrijk is om die op maandag 21 september mee naar school te geven.

Daarnaast zijn we op school veel bezig met het lezen en het promoten van boeken. In de onderbouw en middenbouw wordt lekker voorgelezen. In de bovenbouw houden we de jaarlijkse voorleeswedstrijd en moeten de kinderen zelf aan de slag!
We sluiten de kinderenboekenweek op 9 oktober af. De onderbouw en middenbouw mogen verkleed komen als boekfiguur of kleding die past bij thema zoals Romeinse ridder, jonkvrouw, (Dummie de) mummie, een dino of Pluk.
De bovenbouw heeft dan de finale van de voorleeswedstrijd.