Groep 1-2a

In dit nieuwsbericht lezen jullie over wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt in groep 1/2a.  

We zijn het schooljaar lekker opgestart en hebben meteen al gewerkt in en meerdere thema’s. We hebben het gehad over de thema’s op reis, Pluk van de Petteflet en natuurlijk het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’.  

In onze taalwereld, de torenkamer, hebben we dit jaar al een paar letters geleerd, namelijk i, n en p. Ook beginnen we weer vanaf getal 1 met het tweewekelijks aanbieden van het cijfer van de week. Uiteraard komen ook de andere cijfers regelmatig aan bod.  

In de bouwhoeken worden elke dag de meest prachtige creaties gemaakt. Zo zien we dierentuinen, garages en dinoparken voorbij komen. De kinderen maken heel secuur omheiningen en gebouwen waarin de dieren kunnen verblijven.  

We zijn allemaal al helemaal gewend aan het wisselen tussen de verschillende lokalen/leerwerelden en vinden het erg leuk om steeds in een andere omgeving te zijn.  

De gymles vinden we het allerleukst om te doen. Juf Linda en juf Marieke doen altijd de leukste activiteiten en spellen met ons.  

Tijdens de eerste helft van de KinderBoekenWeek hebben we al veel boeken gelezen. Juf Marieke heeft het uitgebreid over Ridder Uil gehad en met juf Simone hebben we uitgespeeld wat kinderen van over de hele wereld doen op één moment.