Volg de ster!

Iedere week horen de kinderen in de groep een verhaal uit een kinderbijbel. We werken hiervoor (sinds kort) aan de hand van een rooster van het Nederlands Bijbelgenootschap.
Naast deze verhalen gaan we twee keer per jaar aan de hand van een thema met de hele school verder in op de betekenis en achtergrond van sommige verhalen. We doen dit thematische werk steeds in een traditionele bezinningstijd; in de adventsperiode en in de tijd voor Pasen, de zogenaamde ’40-dagen-tijd’. Misschien herinnert u zich de vorige 40-dagentijd nog waarin we hebben gewerkt over ‘Mozes en de vluchtelingen’.

In het aankomende adventsproject, volgen we de familielijn van Jezus.
We vertellen drie verhalen over de koning van het oude testament; koning David en natuurlijk vertellen we de verhalen van de koning van het nieuwe testament; Jezus. Jezus wordt niet voor niets ook wel; ‘Davids Zoon’ genoemd.
In beide verhalen zien we de keuzes terug die God voor de mensen wil maken; Hij kiest niet voor de pracht en praal, voor het aanzien, maar voor de simpele herder die koning wordt en voor het kwetsbare baby’tje dat de hoofdrol krijgt.

In de klassen gaan we aan de slag met je ‘roots’, waar kom je vandaan en met het vertrouwen dat het kleine mag zegevieren. De kinderen leren enkele liedjes die bij het thema passen en zo werken we samen toe naar de kerstviering van dinsdagavond 17 december.