De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari worden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Het doel van de Voorleesdagen is het bevorderen van het voorlezen aan kinderen. Op de Krullevaar besteden we aandacht aan het voorlezen in groep 1 tot en met groep 8. Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Daarnaast bezorgt het kinderen (én volwassenen) veel plezier!

In groep 3 lezen we op dit moment voor uit “Avonturen van een Dappere Ridster”. Een bundel vol spannende en grappige verhalen over een heldhaftig meisje dat ontsnapte leeuwen terugbrengt naar de dierentuin, tasjesdieven in de kraag vat en bakkers uit bomen haalt. Een echte aanrader!

Op De Krullevaar investeren we in goede kinderliteratuur. Zo hebben we voor alle groepen een groepsabonnement bij de bibliotheek, zodat we in iedere klas altijd een gevarieerd assortiment aan boeken hebben staan om uit te kiezen. Daarnaast vullen we ieder jaar onze schoolbibliotheek aan met de mooiste boeken. Zo hebben we ook het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer aangeschaft. Dit boek staat komende week extra in de belangstelling omdat het niet alleen de Zilveren Griffel heeft ontvangen, maar ook verkozen is tot Prentenboek van het jaar 2022.

Alvast veel (voor)leesplezier!

Namens het team,

Juf Leonie, leescoördinator

P.S. In de bibliotheek worden tijdens De Voorleesdagen leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Ook kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden! Neem eens een kijkje op bibliotheekutrecht.nl