Thema vogels in groep 3a

Een kijkje in groep 3a: thema vogels

In groep 3 leren we momenteel van alles over vogels in de winter. De kinderen hebben al geleerd hoe verschillende vogels eruit zien: waar herken je ze aan? Via een leuk digibord spel hebben ze een quiz hierover gedaan! We hebben ook naar de verschillende geluiden geluisterd, dat vonden de kinderen heel leuk. Maar het aller leukst was zelf vogels spotten. Met een vogelkaart zijn we naar buiten gegaan. De kinderen konden al goed verschillende vogels herkennen. We zagen veel eksters en meeuwen en ook een enkele pimpelmees!

Vanuit huis werden er leuke vogelspullen meegenomen, zoals een vogelhuisje maar ook mooie vogelboeken. Wisten jullie dat er een vogel bestond die de Mandarijneend heet?! Dat ontdekte een van de leerlingen in haar boek. Grappig he! We hebben ook gelijk even gekeken waar deze eend woont, in Azië en dat is erg ver weg van hier!

En dat is nog niet alles, we doen nog veel meer! Ook lezen we gedichtjes en verhalen over vogels en tijdens de crea-opdrachten zijn er door de kinderen kleurrijke vogels gemaakt. We gaan de komende tijd nog verder onderzoek doen naar de snavels van vogels en wat ze eten. Als het even lukt gaan we onze eigen vetbollen maken voor de vogels! Al met al een leuk thema waarover veel te onderzoeken en te leren valt!