Een nieuw thema

Nieuws uit groep 1-2D!

Na een lekkere week vakantie zijn wij vandaag weer gestart in onze klas!
Toen wij vanochtend in de klas kwamen was er nogal wat veranderd. We troffen een klas aan vol dozen, fris geschilderde wanden en een nieuw ventilatiesysteem.

Deze week is dan niet een normale schoolweek…. Want wist je dat wij vrijdag nieuw meubilair krijgen? Daar kijken wij enorm naar uit! Ieder kleuterlokaal krijgt een heuse kastenwand, nieuwe tafels en stoelen. Ons huidig meubilair is daarom alvast het lokaal uit. Het oude meubilair wordt opgehaald en hergebruikt in een te bouwen schooltje in Benin. Kom gerust eens even spieken hoe het is geworden!
Deze week gaan wij dus picknicken in de klas en spelen/werken zonder tafels en stoelen. Maar daar gaan wij natuurlijk een feestje van maken! Wij houden een pyjama dag en we gaan ons voorbereiden op het nieuwe thema, namelijk het thema sprookjes! Hoe leuk is dat als voorbereiding voor ons schoolreisje?
Er komt een heus sprookjesbos in de klas met daarin natuurlijk ook de Sprookjesboom! Maar bij een sprookje hoort natuurlijk ook een kasteel, die gaan wij bouwen van dozen. De komende tijd zal het thema terugkomen in de activiteiten. Met de kinderen hebben wij leervragen opgesteld. De kinderen willen graag het volgende leren:
– Hoe kan de Sprookjesboom praten?
– Waarom heeft de Sprookjesboom ogen en een mond?
– Waarom hebben Joki en Jet geen armen?
– Waarom bestaan Hans en Grietje?
– Hoe kan de heks toveren?
– Hoe maakt Assepoester haar jurk?
– En ze willen graag knutselen over Roodkapje.

Wij hopen op deze leervragen de komende tijd antwoorden te vinden!