Wie is de Mol?

Beste ouders, 

Groep 7 en groep 8 hebben altijd in de week een wie is de mol spel, dat spel is gebaseerd op de echte aflevering van wie is de mol. Wij vinden het erg leuk en willen er echt graag mee doorgaan.

Week 1:

We hebben de afgelopen weken superleuke opdrachten gedaan met een wie is de mol thema. We streden dan tegen groep 7. Elke week gingen we op basis van de aflevering een opdracht doen. Één van de opdrachten was bijvoorbeeld dat iedereen briefje kreeg met een tabel dan stond er in elk hokje een teken. Door de hele school hingen dan briefjes met ook een tabel met in elk hokje een teken. Je moest dan met een tweetal door de hele school zoeken welke van de briefjes hetzelfde was als de jouwe. Welke klas dat als eerste klaar had won. 

Groep 7 had gewonnen.

(Geschreven door Roxanne en Esmée)

Week 2:

We moesten naar buiten met groep 7 en dan kregen we het wie is de mol spel uitgelegd. We moesten groepjes van 4 of 3 mensen maken in onze eigen klas. Een iemand van het groepje moest een papiertje halen bij de juf dan moesten we een ballon pakken die aan het hek vast zat die dan kapot maken. Dan zaten er kaartjes in die samen een continent maakte in de wereld en moest je dat gebied op het papiertje plakken. Als je er niet uit kwam kon je ook een atlas pakken maar dat koste je wel een paar sec. Als je klaar was kon je je andere klasgenoten helpen als iedereen van de klas het papiertje had ingeleverd was het klaar voor je klas en je weer naar binnen. 
Groep 8 had het wie de mol spel gewonnen. 
(Geschreven door Feline)

Week 3:
Door de hele school hingen antwoorden, goede en fouten. Je kreeg met een tweetal een briefje met een vraag, zoals: Wanneer is prinses Beatrix jarig. Door de school vond je 31 januari en 30 april. Je moest het goede blaadje pakken en stil meenemen naar de klas. Achterop het blad stond een zoekplaat. Zoals het plaatje bij deze tekst, zoek de panda:

Die moest je ook goed invullen. Daarna werden de punten bij elkaar opgeteld.
Groep 8 heeft deze opdracht gewonnen.

Week 4:
Groep 8 en groep 7 hadden in plaats van gym een wie is de mol spel gespeeld. Toen had juf Berber parcours klaargelegd en toen moest je een tweetal kiezen. Dan moest je een attribuut meenemen van een bepaald geldbedrag en een bal. Daarna moest je met je tweetal verbinding houden en het attribuut mocht niet vallen. En wie het meeste geld had en snelst was die had gewonnen.
Groep 7 was sneller!
(Geschreven door Chris)

Week 5:

Ik en de rest vinden het erg leuk bijvoorbeeld. Vorige week moesten we onze namen in het chinees schrijven en dan het plaatje onthouden. Eén iemand was de mol: Fiene. Alle kaartjes gingen door elkaar en zonder praten moesten zoeken naar haar kaartje, waarop stond ik ben de mol. Fiene zocht niet mee.
Groep 7 heeft gewonnen.
(Geschreven door Ramon)

Nu staat groep 8 met 3-2 achter. We hebben zin in de rest van de opdrachten en willen graag nog eens winnen!