Olympische Spelen in groep 4a

Vorige week zijn we met de hele school gestart met het thema: Olympische Spelen.

Dit vinden wij een heel leuk thema: bijna de hele klas zit wel op een sport. Wij zijn dus een heel sportieve groep!

Tijdens de viering met o.a. groep 1/2 , groep 3A en groep 7 hebben we alvast het lied kunnen oefenen voor bij de opening: Klaar voor de start (van Kinderen voor Kinderen).

Dit lied kennen wij nog goed van de Koningsspelen van een paar jaar geleden.

Bij de opening waren alle juffen en meesters op het schoolplein aan het sporten. Onze juf had bokshandschoenen aan en met haar gingen we sparren, dit vonden we heel leuk. Met de hele school zongen we het lied en toen gingen we naar onze eigen klas.

De juf heeft verteld over de Olympische Spelen, een stukje geschiedenis en we hebben ook naar filmpjes gekeken op het digibord.

De juf had een tekst over de OS in stukjes geknipt zodat alle kinderen een stukje hadden. We moesten de tekst lezen en er een ‘Wist-je-datje’ onderstrepen. Deze schreven we toen over op papier en hangt nu op ons bord over de OS. Daar hebben we ook in groepjes de 5 ringen van het logo van de OS opgehangen. Wist je trouwens dat je vroeger je tegenstander mocht doden tijdens een wedstrijd? Gelukkig is die tijd voorbij…..

We hebben veel zin in het komende atelier, want daar mogen we o.a. een mascotte maken, nieuw tenue voor de Nederlandse ploeg ontwerpen, medailles knutselen, een nieuwe sport bedenken etc. Kom gerust een keertje kijken in onze groep om onze creatieve kunsten te bekijken!

Groetjes van groep 4A